Uytenbogaert Stichting

logo-Uytenbogaert-Stichting-2014-300x137
Stichting tot beheer van de kunstwerken van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam

Postadres: Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam
E-mail: bestuur@uytenbogaertstichting.nl

Restaureer mee!

De Uytenbogaert Stichting is een stichting opgericht tot beheer van de kunstwerken van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam. De collectie portretten werd door een commissie met o.a. deskundigen van het Rijksmuseum en door een restaurator schilderij voor schilderij grondig geïnventariseerd. Bij een aantal werken werd opstaande verf geconstateerd. Daarnaast zijn er schilderijen met beschadigingen, zwaar vergeelde vernislagen en verkleurde retouches die nodig behandeling behoeven. Vorig jaar heeft de stichting o.a. met schenkingen, legaten en donaties drie portretten kunnen laten restaureren. In de bestuursvergadering is besloten dit jaar vijf van de belangrijke oudere portretten te restaureren: Jacobus Arminius en zijn vrouw, Jacobus Batelier en zijn vrouw, Arnoldus Geesteranus. De offertes voor restauratie van deze schilderijen zijn zorgvuldig bekeken en opdracht tot restauratie is inmiddels gegeven.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Er zijn echter nog vele portretten die gerestaureerd moeten worden en daar is veel geld voor nodig. Daarom hopen wij dat u ons wilt blijven steunen. Met een donatie of schenking kunt u daadwerkelijk bijdragen aan de restauratie van deze unieke collectie. Voor elke eenmalige of jaarlijkse gift, hoe bescheiden ook, zijn wij u zeer dankbaar.

De stichting heeft de ANBI-status ~ culturele instelling.
Informatie geeft J. Kranendonk ~ penningmeester

Bezoekt u onze website eens en lees wat we met gulle donaties en giften al tot stand hebben kunnen brengen: www.uytenbogaertstichting.nl