Cantor-organist

Organist Jos van der Kooy is sinds januari 2020 cantor-organist in onze Gemeente. Hij bespeelt tijdens nagenoeg alle kerkdiensten het Steenkuyl-orgel. Lees hier zijn blog over dit orgel.

Hij begeleidt het zingen van de Gemeente en solisten. De diensten omlijst hij met muziek van componisten als Bach, Händel, Mozart en Mendelssohn. Jos is een vermaard improvisator. Deze vorm van musiceren zet hij royaal in tijdens de diensten. De diensten in de Arminiuskerk zijn zo een feest van preek en muziek.

Als cantor is hij verantwoordelijk voor het zingen van de Gemeente. Aan dat aspect van zijn functie geeft hij inhoud tijdens maandelijkse bijeenkomsten waar eenieder die maar wil kan komen zingen. Jos licht de te zingen liederen toe en begeleidt ze op piano of orgel.

Op de zondagmiddagen dat de kerk open is in het kader van Kerk&Museum  geeft hij een orgelconcert op het monumentale romantische Steenkuyl orgel uit 1898.

Sinds de annulering van alle activiteiten door de coronamaatregelen van de overheid zijn er diverse miniconcerten opgenomen. Deze zijn te beluisteren via ons YouTube-kanaal.

In de agenda vindt u de data van de (voorlopig digitale) kerkdiensten.