Inspiratie

Welke leeftijd u ook heeft, voor iedereen is er bij de Remonstranten Rotterdam wel een interessante, spirituele, filosofische, verdiepende activiteit waaraan u kunt deelnemen.

Naast de kerkdiensten zijn er:

Wijkkringen

In iedere wijk waar remonstranten wonen, zijn kringen waaraan u kunt deelnemen. Veelal zijn de bijeenkomsten bij een van de deelnemers thuis. Vraagt u het gerust na bij één van de predikanten.

Centrale kringen

Een aantal centrale kringen, dialogen of gesprekken hebben een cyclus van 6 bijeenkomsten van september tot mei of juli zoals de Oecumenische Leerkring, Donderdagmorgendialoog of het Woensdagavondgesprek. Deze bijeenkomsten vinden plaats aan het Museumpark 3 in de kerkenraadskamer of in de commissiekamer. Wilt u deelnemen, meldt u aan bij het kerkkantoor

Filmcafé

In het filmcafé draaien films die een relatie hebben met het jaarthema. In de witte zaal boven – ook bereikbaar met de lift – kijken we de film met na afloop discussie onder het genot van een hapje en drankje. Kijk voor het programma in onze agenda

Meditatief

Elk jaar is er een Stadsretraite. Een hele dag, inclusief lunch in ons kerkgebouw,  rond een centraal thema met korte lezingen, stilte en meditatie en in gesprek gaan met elkaar. Daarnaast is wordt jaarlijks een kloosterweekend georganiseerd. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact op met onze predikant dr. Koen Holtzapffel.