Kerkmuziek

In de zondagse diensten klinkt veel muziek, allereerst de liederen die door de aanwezigen gezongen worden. In de Arminiuskerk zingen we liederen uit zowat vijftien (!) eeuwen, uiteraard inclusief onze eigen eeuw. Regelmatig verlenen vocalisten en instrumentalisten hun medewerking aan de dienst. Hun bijdragen staan in directe relatie tot de inhoud van de dienst. De predikanten werken nauw samen met onze organist Jos van der Kooy, die wekelijks het orgel bespeelt.

Muziek in de kerk

Het orgel, dat je kunt beschouwen als klinkend erfgoed, is een rijksmonument, net als de het kerkgebouw! Jos omlijst de diensten met orgelmuziek van onder andere Sweelinck, Bach, Händel, Mozart en Mendelssohn. Ook als improvisator van naam en faam laat hij zich niet onbetuigd. Bij de kerkopenstelling in het kader van kerk&museum geeft Jos een orgelconcert en begeleidt het zingen in de Vesper. Regelmatig geeft hij lezingen in de Arminiuskerk. Zijn onderwerpen zijn het kerklied en muziek die voor orgel geschreven is. Vanzelfsprekend illustreert hij zijn lezingen met orgelspel. Op zondagen bent u welkom voor een feest van preek en muziek, op weekdagen kunt u aanschuiven voor achtergrondinformatie en onderlinge ontmoeting.

De data staan vermeld in de agenda en op onze website.

Een blog over het Steenkuyl-orgel van de Arminiuskerk, geschreven door onze cantor-organist Jos van der Kooy, vindt u  hier