Jaarprogramma

De Remonstranten Rotterdam organiseren veel verschillende én interessante activiteiten rond een landelijk gekozen jaarthema.

Ze zijn samengebracht in onze kerkkalenders.

Uitgebreide informatie over de diverse activiteiten uit de kerkkalenders vindt u in de agenda.

Vaste onderdelen van het jaarprogramma zijn:

Kerk&Museum

Eens per maand is op zondagmiddag het kerkgebouw open voor iedereen die het wil bekijken. De kerk is open om 12.30 uur. Om 15.00 uur is er een orgelconcert en om 15.30 een korte vesper (20 minuten). In de tussentijd is de kerk te bezichtigen en is er in de kerkenraadskamer een tearoom ingericht met de lekkerste appeltaarten van Rotterdam.

Muziekdiensten

Natuurlijk speelt muziek tijdens deze kerkdiensten een grotere rol in de liturgie dan tijdens ander kerkdiensten. Centraal staat dan een componist, composities van verschillende componisten of muziek die specifiek thuis hoort bij de zondag in de liturgische kalender. De muziekdiensten zijn op zondagmorgen van 10.30 – 11.30 uur.

Lezing en Concert

Tijdens de lezingen staan een of meer componisten, hun werk of een muziekthema centraal. Jos van der Kooy, onze organist, is uw orgelspelende en verhalenvertellende gids op deze ontdekkingstochten. Jos geeft toelichting op het gekozen thema en brengt de bijbehorende muziek ten gehore op het mooie Steenkuyl&Recourt-orgel. De toegang is vrij, na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Oecumenische Leerkring

Al meer dan twintig jaar bestaat er een Oecumenische Leerkring in Rotterdam. Mensen uit een verscheidenheid van christelijke kerken komen samen om zich aan elkaar te scherpen. De kring wordt geleid door ds. Katinka Broos (PKN) en dr. Tjaard Barnard (remonstranten). Er is een harde kern, maar elk jaar zijn er ook nieuwe mensen naar wier inbreng wordt uitgekeken. Het thema voor deze bijeenkomsten wordt jaarlijks vastgesteld.

de Oriëntatiecursus

De Remonstranten Rotterdam organiseren jaarlijks een Oriëntatiecursus. U komt hier meer te weten over een vrij en verdraagzaam christendom en in het bijzonder over de remonstrantse variant. Op de 5 cursusavonden gaan we uit van het geheel van het christelijk geloof om daarbinnen tot een duidelijke plaatsbepaling van de remonstranten te kunnen komen. Aan de orde komen: De Bijbel, wat is dat voor een boek?, God en Jezus, Van Arminianen toen tot Remonstranten nu en Ik en mijn belijdenis. Tijdens de laatste bijeenkomst wordt uitgelegd hoe je verder kennis kunt maken met onze Gemeente, kunt deelnemen aan allerlei activiteiten en kringen en tenslotte hoe je lid of vriend kunt worden.

Spiritualiteit in de Arminiuskerk

Om van betekenis te zijn voor remonstranten en voor diegenen die zich met de remonstranten verbonden voelen en juist interesse hebben in stilte, brede spiritualiteit en meditatie bieden wij een breed programma, dat u hier kunt bekijken.

Tussen Koffie & Lunch

Met regelmaat kunt u in de kerkenraadskamer, van 10.30 uur – 12.30 uur in een gezellige sfeer bijpraten en genieten van een kopje koffie en een stuk taart. U wordt verrast door een speciale gast, die een deel van de ochtend iets presenteert. Iedereen is welkom, maar vooral ook zij die al een tijdje niet meer in staat zijn naar de kerk te komen en die graag weer eens anderen willen ontmoeten. Bent u slecht ter been of is het vervoer naar de Arminiuskerk voor u lastig, dan kunt contact opnemen met het kerkkantoor administratie@remonstrantenrotterdam.nl Dan zorgen wij voor vervoer. Weet u nog iemand die u blij zou maken met Tussen Koffie en Lunch? Nodig hen dan gerust uit!

Roze Viering

Eens per jaar vindt een van de Roze Vieringen plaats in onze Arminiuskerk. Een viering waar LHBTi’ers geen uitzondering zijn maar de regel.  Wij doen dit samen met de Initiatiefgroep Roze Vieringen omdat wij geloven in een inclusieve kerk en samenleving. Er bestaat een netwerk van de Initiatiefgroep Roze Vieringen en voorgangers van een aantal Rotterdamse kerken en organisaties, die om beurten de oecumenische vieringen leiden en organiseren. De vieringen trekken veel belangstellenden vanuit zeer uiteenlopende kerkelijke achtergronden. Deels mensen die wel actief zijn in hun eigen kerk, maar ook velen, die al jaren geen kerk meer van binnen hebben gezien.