Leden en vrienden

Onze kerk heeft zowel leden als vrienden. Leden onderschrijven de beginselverklaring van de Remonstrantse Broederschap. Vrienden voelen zich verbonden met de remonstranten maar worden (nog) geen lid omdat ze bijvoorbeeld lid willen blijven van een andere kerk of omdat ze de remonstranten nog wat beter willen leren kennen. Daarnaast blijkt dat – om allerlei redenen – voor veel mensen vriend worden van een kerkgenootschap minder hoogdrempelig is dan het lidmaatschap.

De Remonstrantse Broederschap kent alleen volwassen leden en vrienden. Wie zich aan wil sluiten als lid of vriend is boven de achttien en kiest daarvoor.

Wilt u eerst meer weten over de remonstranten, dan kunt u deelnemen aan onze jaarlijkse Oriëntatiecursus remonstrantisme

Wilt u lid worden?

Men wordt lid van de Remonstrantse Broederschap door ondertekening van de beginselverklaring  en (eventueel) het schrijven van een eigen geloofsbelijdenis. Belijdenis doen betekent bij de Remonstranten een eigen (korte) tekst schrijven waarin iemand verwoord waar hij/zij voor staat en wat hij/zij gelooft. Soms haalt men inspiratie uit de belijdenis uit 2006, die is opgesteld als handvat, maar niet als leidende tekst.  In een zondagse kerkdienst wordt u als lid bevestigd en wordt u ingeschreven bij de Remonstranten Rotterdam.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met een van onze predikanten: dr. Tjaard Barnard of dr. Koen Holtzapffel.

Vriend worden?

Daarnaast kun je al sinds de jaren vijftig vriend worden van de Remonstranten. (We waren dus eerder dan Facebook).

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met een van onze predikanten: dr. Tjaard Barnard of dr. Koen Holtzapffel.

Landelijk vriend worden?

De Remonstranten zijn het enige kerkgenootschap in Nederland waar je je (sinds 2010)  online bij kunt aansluiten.  Wil je ook vriend worden van de Remonstranten?  Je bent van harte welkom!