6 mei 2024

Verslag workshop ‘Gemeentewerken’ op 21 april 2024

Sylvia maakte in haar WELKOMSTWOORD het kader en het doel van deze middag duidelijk .. het hele draaiboek van de middag rolde zij voor ons uit. Met elkaar in groepjes in gesprek gaan over vier belangrijke onderwerpen die gaan over de toekomst van onze kerk !

Groep 1- Levendigheid /vitaliteit – Hoe meer mensen in de kerk? Groep 2 – vormen van de kerkdienst, zingeving en muziek  Groep 3 – financieel gezond en Groep 4- Organisatie van nieuwe activiteiten , diensten aan leden en vrienden, behoeften.

Het was inspirerend en motiverend te zien dat er 24 mensen , in groepjes van 4/5 enthousiast en serieus mee gingen in het voorgestelde programma en aan het woord kwamen met hun ideeën. Mensen stonden aan statafels of zaten op krukken , of in kleine kring op stoelen, liepen langs de zijtafel waar alle antwoorden van de 80 enquête- deelnemers uitgeprint lagen om geraadpleegd te worden , interactie volop ! De schilders van Project Rembrandt hadden vele zichtlijnen onderling kunnen waarnemen en er een prachtig spannend schilderij van kunnen maken ! Wij hebben voor foto’s gezorgd.

Belangstellenden , vrienden , leden , kerkenraadsleden en Kitty en Tjaard namen deel op de zolder aan de workshop.  Koen was beneden in de kerkenraadskamer aan het werk ; de Zinlunch voor de tweede keer vorm te geven met een specifieke doelgroep “sweet-spot “(25- 40 jaar).

“Professioneel hoor…jammer dat ik weg moet… ben toch maar gekomen …er rolt zomaar een 1-5 jaren-plan uit voor de kerk ! “ …hoorde ik tijdens en na afloop zeggen. De krentenbollen met koffie en thee , vertrouwd beeld in onze gemeente , droegen bij aan een levendige interactie.

Sylvia liep rond met haar klingel om de tijd en de twee rondes vriendelijk te bewaken, checkte of ieder aan het woord was gekomen en hun ideeën daadwerkelijk noteerde op de post-its , al of niet met eigen naam.

We mikten vooraf op zo’n twee uur van goede gesprekken en ideeënvorming.

Daar zijn we ruimschoots in geslaagd met wat er nu op tafel ligt , we doen het samen!

Een volledig overzicht van alle suggesties van de verschillende groepen kunt u opvragen bij het kerkkantoor.

Namens de enquêtecommissie , Hugo en Sylvia , geschreven door Margreet

30-4-2024

Gerelateerd