6 mei 2024

Verslag Vrijheidslunch 5 mei

Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, werd in onze kerk een Vrijheidsmaaltijd gehouden. Op initiatief en uitnodiging van Nationaal Comité 4 en 5 mei, organiseerden de Rotterdamse Remonstranten samen met het Platform Levensbeschouwingen en Religie Rotterdam,  waar onze kerk ook deel van uit maakt, een vrijheidsmaaltijd om te vieren dat wij in 1945 bevrijd zijn en wij ieder ons geloof in vrijheid kunnen beleven ongeacht onze religie of levensbeschouwing.  

Platform Levensbeschouwing en Religie organiseert al geruime tijd vredestafels. Maaltijden waar mensen uit verschillende tradities samen komen en met elkaar in gesprek gaan. Er is besloten om de vrijheidsmaaltijd van 5 mei volgens het concept van de vredestafel te organiseren.

Bij de vrijheidsmaaltijd kwamen mooie gesprekken op gang. De deelnemers waren divers, vertegenwoordigers van verschillende religies maar ook mensen zonder binding aan enige religie. Samen aten ze vegetarische broodjes en lekkernijen die ons gemeentelid Julia Shamojan had verzorgd.

Gerelateerd