16 juni 2020

Platform Levensbeschouwelijke en Religieuze organisaties Rotterdam

Gezamenlijke verklaring 2 juni 2020

Met afschuw hebben we als religieuze en levensbeschouwelijke organisaties en gemeenschappen kennisgenomen van de verschrikkelijke dood van George Floyd in Amerika. We zijn net zo geraakt door de pijn en het verdriet dat gevoeld wordt in delen van onze samenleving.

We erkennen dat er bewust en onbewust onderscheid wordt gemaakt tussen mensen en dat keuren we ten stelligste af.
We geloven, en gaan uit van het principe, dat alle mensen gelijk en gelijkwaardig zijn en als zodanig behandeld dienen te worden. Onderscheid op grond van welk criterium dan ook is ongerechtigheid die niet ongestraft mag blijven.

Als platform zien wij de onderlinge ontmoeting en dialoog als weg uit elke vorm van onderscheid, discriminatie en racisme. Juist in het intermenselijke contact ontstaat waardering voor de ander en het andere van die ander. (Bekijk hier de ontmoeting ‘Koken met overtuiging’)
Als platform kiezen we ervoor, te zoeken naar wat ons verbindt en solidair te zijn met hen die, op welke grond dan ook, niet als gelijkwaardige behandeld wordt.

Namens het Platform Levensbeschouwelijke en Religieuze organisaties Rotterdam, het bestuur en de Regiegroep Kracht van Vrede,

Dorine Cleton, Voorzitter Platform L&R

Rabbijn Albert Ringer, Imam Azzerdine Karrat Imam Chakir, Pastor Ola Asubiaro, Pastor Hans de Rie, Bob Hensen, Pandit Stephen, Rawinder Pikaar Setkin Sies, Serafettin Yurdakul, Pastor China Anyaeza, Alper Alasag, Roy Adjodha, Harold Schorren, Predikant Vishnu Mahadew Panday

U kunt hier contact opnemen met het Platform Levensbeschouwelijke en Religieuze organisaties Rotterdam.

Gerelateerd