21 mei 2024

Maria Kuster, Erasmusspeld

Geschreven door Tjaard Barnard

Op dinsdag 21 mei ontving Maria Kuster de Erasmusspeld, een belangrijke gemeentelijke onderscheiding van de stad Rotterdam, uit handen van wethouder Tim Versnel.

Zij kreeg hem voor haar belangrijke bijdrage als vrijwilliger aan het culturele en sociale leven van de stad. Zo geeft zij al tien jaar leiding als voorzitter van de Schouwburgers, een groep ambassadeurs van het Theater Rotterdam. Ook is zij al jarenlang vrijwilliger in het Franciscus en Vlietland Ziekenhuis en ondersteunt zij zo vele patiënten in hun moeilijke momenten.

Daarnaast heeft zij gedurende vele jaren de muziek in de Remonstrantse Arminiuskerk gediend: als vervangend organist tijdens de gewone en bijzondere kerkdiensten, maar ook bij de vele cantatediensten. Na het ziek worden van cantor/organist Kees Glaubitz heeft zij ook cantates gedirigeerd. Meer informatie hierover vindt u via deze link:

De Remonstrantse Gemeente Rotterdam heeft van harte de aanvraag voor de onderscheiding van Maria ondersteund. Mensen als Maria hebben we nodig in de kerk en in de samenleving!

Gerelateerd