Mijn God trouwt ook homo’s

In 1986 raakte het kleine Nederlandse kerkje van de Remonstranten wereldberoemd. We hadden besloten dat we ook andere dan huwelijkse relaties inzegenden. Dit was natuurlijk een voorzichtige manier van spreken over het homohuwelijk. Maar toen kon je ook geen burgerlijk homohuwelijk sluiten en was het dus strafbaar om een zegen uit te spreken. Vandaar dat gekozen werd voor het inzegenen van een neutrale levensverbintenis.

Uit Nederland en uit de hele wereld wist men ons te vinden.

En toch. Zo bijzonder vonden we het niet. Wie zijn wij om te oordelen over de liefde van twee mensen? De Remonstrantse Broederschap wil een kerk zijn waarin mensen de ruimte krijgen om hun eigen geloof te beleven, om in hun eigen bestaan op zoek te gaan naar inspiratie. Iets is niet goed of fout in je geloof. Als God bestaat is-ie zo groot, dat geen mens kan in staan tussen God en een ander mens. Als mensen van die God een zegen vragen over hun relatie, dan ga je er toch niet tussen staan?

Zo proberen wij een open kerk te zijn. Kijk eens rond op deze pagina’s of je je hier thuis zou kunnen voelen.

En ben je in het bijzonder op zoek naar de mogelijkheid om je relatie bij ons te laten inzegenen, neem dan contact op. Weet dat je bij ons geen lid of vriend hoef te zijn om een zegen te vragen. Wel kunnen er enige kosten aan verbonden zijn.