29 maart 2024

Tjaard Barnard gaat vanuit Rotterdam ook predikantswerk doen in Nieuwkoop

Geschreven door kerkkantoor

Tijdens de Algemene Vergadering, die goed bezocht werd, is uitgebreid gesproken over de financiële situatie van de gemeente. Zoals bij de vorige vergadering al besproken is, moet er bezuinigd worden, zodat de gemeente langer kan voortbestaan. De kerkenraad heeft een Commissie Toekomstperspectief ingesteld. In het werk van de commissie worden ook de resultaten van de enquête meegenomen. De enquête zelf wordt uitgebreid binnen de gemeente besproken op zondag 21 april na de kerkdienst.

Twee concrete bezuinigingen zijn besproken. Tjaard Barnard zal voor een periode van maximaal vijf jaar gedetacheerd worden als predikant voor de Remonstrantse Gemeente Nieuwkoop. Dit betreft 20% van de werktijd. Nieuwkoop betaalt hiervoor wat het kost. Daarna – en dat is het moment van het emeritaat van Koen Holtzapffel – zal Tjaard weer volledig werken in Rotterdam.

Verder is besproken dat de opzet van het Kerkblad veranderd zal worden. Niet meer acht keer per jaar, maar vier keer per jaar. Minder mededelingenblad, maar meer een blad dat vertelt wat er leeft in de gemeente en op de coffeetable belangstelling kan wekken.

Met beide plannen heeft de vergadering ingestemd.

Dit is slechts een opsomming van de belangrijkste punten. De uitgebreide concept notulen zijn op te vragen bij het kerkkantoor.

Gerelateerd