28 februari 2024

Fiscaal aantrekkelijk schenken

Geschreven door kerkkantoor

Uw kerk is u lief. Nu op een gemakkelijke manier schenken, terwijl het u niets extra’s kost. Hoe? Door te profiteren van belastingvoordeel. Zo zet u uw donatie(s) om in een periodieke schenking en maakt u deze volledig aftrekbaar. 

Wanneer u schenkt aan goede doelen zoals onze Remonstrantse Gemeente Rotterdam heeft u recht op een aftrekpost, maar alleen als u jaarlijks meer schenkt dan één procent van uw  inkomen. Dat is best veel en daardoor kunnen veel mensen uiteindelijk toch niets aftrekken. Hoe het wel kan? Laat uw schenking vastleggen in een schenkingsovereenkomst voor minimaal 5 jaar. Uw giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar. Zonder minimum of maximum.

Rekenvoorbeelden

Betaalt u  52% belasting?
Met een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld 750 euro betaalt u dan slechts 360 euro. 

Betaalt u 42% belasting?
Met een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld 250 euro betaalt u dan slechts 145 euro. 

Goed te weten: het totaal van de jaarlijkse donatie hoeft niet in één keer betaald te worden, maar mag ook in maandelijkse termijnen worden voldaan. 

Zo regelt u een periodieke schenking

Voor een schenkingsovereenkomst hoeft u tegenwoordig niet meer naar de notaris om daar een akte te laten opmaken. De Remonstrantse Gemeente Rotterdam regelt het voor u. Heel eenvoudig. Download hier het formulier periodieke gift in geld of vraag een formulier op bij het kerkkantoor, print het en stuur de volledig ingevulde schenkingsovereenkomst naar:

Remonstrantse Gemeente Rotterdam
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam

Het RSIN Nummer van Remonstrantse Gemeente Rotterdam is 2537783

Na ondertekening door ons, sturen wij u een exemplaar retour voor uw eigen administratie.

Voor verdere vragen over een overeenkomst periodieke gift in geld, kunt u zich richten tot het kerkkantoor   administratie@remonstrantenrotterdam.nl  of tel. 010 436 0543

Gerelateerd