27 oktober 2024

Buitendag in Antwerpen

Leerzaam en heel leuk, zo kunnen we onze Buitendag naar Antwerpen op zaterdag 21 oktober, samenvatten. Wij vertrokken voor de wandeling vanaf het rijk gedecoreerde Centraal Station van Antwerpen, een van de tien mooiste stations van de wereld.

Ons Belgisch gemeentelid Jacques Pieters, geboren en getogen in Antwerpen, leidde ons door het centrum van de stad. Jacques is geen vraag te veel; hij kent de stad door en door en heeft veel historische en theologische kennis van zaken. Antwerpen heeft eeuwen oude panden, kerken, kloosters en zeer gezellige plaatsten, zoals de Grote Markt met winkels en vele terrassen.

Natuurlijk was het uiteindelijke doel de plaats te zien waar op 30 september 1619 de Remonstrantse Broederschap is opgericht. In de Nieuwstraat hebben we het eeuwenoude pandje bekeken; dat vergeten we niet meer. Behalve de kennis die we opdeden, was het heel plezierig elkaar te ontmoeten en te spreken over alles wat ons zoal bezighoudt.

Voor herhaling vatbaar, zo’n buitendag!

Cobi Klappe

NB: Op de plek naast de kapel op de foto stond het pand waarin de Remonstrantse Broederschap op 30 september 1619 is opgericht.

Gerelateerd