6 december 2018

Samen Pelgrimeren

Afgelopen week hoorde ik het verhaal van een slang. De slang moet elk jaar vervellen om te kunnen groeien. Hij laat daarbij zijn oude vel achter om ruimte te maken voor verdere ontwikkeling. Pelgrimeren is een beetje als vervellen. Je gaat op pad, maakt je hoofd leeg of juist vol met ideeën, bent open voor je omgeving en komt als een nieuw mens weer thuis aan.

 

Samen Pelgrimeren organiseert viermaal per jaar korte pelgrimstochten in Nederland. We lopen met een groep van maximaal tien mensen en overnachten zoveel als mogelijk in kloosters en kerken. Het pelgrimspad is onze route, en de rood-witte bordjes wijzen ons de weg.

Onderweg is het soms een drukte van belang, maar zes uur lang kletsen houdt niemand vol, dus we genieten onderweg ook van de stilte. Naast elkaar in stilte lopen is een bijzondere ervaring. En als het uitkomt vinden we een mooie plek waar we samen zitten en luisteren naar gedichten of we zingen een lied. We maken de tocht letterlijk met elkaar. Het heeft zich ook bewezen, want geen twee tochten zijn hetzelfde.

De deelnemers zijn tussen de 28 en 40 jaar, en komen uit verschillende christelijke achtergronden. Allen met een eigen verhaal en een zoektocht naar zingeving en verbinding met datgene wat ons allen draagt en kracht geeft.

Heb je interesse en wil je een keer mee? Neem gerust met mij contact op en like ons op Facebook.

Annemijn Goeree

 

 

Gerelateerd