Zomerdienst in de Doopsgezinde Kerk

Zomerdienst in de Doopsgezinde Kerk
Datum 24 juli
Tijd 10:30 - 12:00 uur
Locatie Doopsgezinde Kerk

Corrie Vis spreekt op 29 oktober in de Arminiuskerk in RotterdamIn de zomerperiode ~ 10 juli t/m 14 augustus ~ kerken de Remonstranten Rotterdam en de Doopsgezinden samen. Thema voor deze zomerdiensten is: ‘vriend en vreemdeling’

Deze kerkdiensten zijn wisselend in de Remonstrantse Kerk, Museumpark 3, en de Doopsgezinde Kerk, Noordmolenlaan 3, in Rotterdam.

Voorganger in deze derde zomerdienst in de Remonstrantse Kerk is ds. Corrie Vis.

Thema voor deze zondag is: Ik ben, o Heer, een vreemdeling hier beneden (Psalm 119)’

In mijn werk als geestelijk verzorger in het ziekenhuis kom ik veel mensen tegen die zich een vreemdeling voelen in deze maatschappij. Door chronische ziekte, doordat ze het snelle tempo van het moderne leven niet bij kunnen benen, omdat ze als oudere het gevoel krijgen niet meer mee te tellen, of wanneer een ziekte als Alzheimer hen overkomt. Biedt deze psalm enige houvast om met het vervreemde gevoel om te gaan dat ons kan overkomen als het leven anders loopt dan gedacht? Hoe kan een mystieke lezing – deze van oudsher lange wetspsalm – een nieuw elan geven? En wat heeft het strelen van een paard te maken met het lezen van een psalm?

Agenda