Filmcafé geannuleerd!

Filmcafé geannuleerd!
Datum 30 november
Tijd 19:00 - 22:00 uur
Locatie Arminiuskerk

Naar aanleiding van de verscherpte overheidsmaatregelen hebben we helaas moeten besluiten het filmcafé van deze avond te annuleren. We hopen snel weer een nieuwe datum voor deze mooie film te kunnen aankondigen.

A Beautiful Day in the Neigborhood (2019)

Heb je naast lief als je zelf…, echter als iemand zich onappetijtelijk gedraagt, kan dat soms een hele uitdaging zijn!  Onlangs las ik in het Joodse boek van Leven en Sterven dat dergelijk gedrag vaak als een schreeuw om liefde gezien kan worden. Een inzicht dat helpend kan zijn om met de als lastig ervaren medemens om te gaan (soms zijn wij dat wellicht ook wel eens voor een ander ;-). Ook de hieronder beschreven film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, kan op dit gebied inspirerend zijn!

Tom Hanks speelt Mister Rogers in It is a Beautiful Day in the Neigborhood, een voor deze tijd heel passend verhaal waarin vriendelijkheid het wint van cynisme, gebaseerd op de vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod. Een verbitterde journalist moet voor een tijdschrift een stuk schrijven over Fred Rogers. Hij overwint zijn scepticisme en leert van de meest geliefde buurman van Amerika over vriendelijkheid, liefde en vergeving.

“In al z’n bescheidenheid is deze film niet alleen een mooie les en een spiegel voor de toeschouwer, maar ook de omhelzing die we elkaar even niet kunnen geven” (Ronald Rovers op 30-4-2020 in dagblad Trouw).

Agenda