geannuleerd – Filmcafé

geannuleerd – Filmcafé
Datum 17 maart
Tijd 19:00 - 22:00 uur
Locatie Rotterdam

Walk With Me (een documentaire over mindfulness)

In een leven vol afspraken, werkzaamheden en verplichtingen zoeken steeds meer mensen naar een manier om hier rust in aan te brengen. Een woord dat in dit kader aan populariteit wint is mindfulness ofwel aandachtig/bewust leven. Mindfulness vindt zijn oorsprong in het boeddhisme, waarin bewust leven een centrale pijler vormt.

 

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness

In Walk with me speelt de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh een centrale rol. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod.

De avond wordt begeleid door Koen Holtzapffel (predikant) en Amber de Rooij (psycholoog) met medewerking van Jethro Zevenbergen en Ed Stevens.

Als gast is deze avond José Riezebos, mindfulnessdocente, aanwezig. Zij zal na afloop van de documentaire een of meerdere mindfulnessoefeningen met ons doen.

Meer informatie hier

 

Agenda