Filmcafé

Filmcafé
Datum 24 mei
Tijd 19:00 - 22:00 uur
Locatie Arminiuskerk

Western (Valeska Grisebach, 2018) 

Evenals de film van 22 maart  jl. A Lovely Day in the Neigborhood heeft deze film als thema het overbruggen van tegenstellingen. Een gegeven dat uiterst relevant is in onze huidige tijd. Deze keer gaat het om een Europese film. Het verhaal: Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije. Ze moeten er een kleine waterkrachtcentrale bouwen, maar al snel verschuift de aandacht naar de inwoners van het nabijgelegen dorpje. In de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht. Alles lijkt zo normaal. De bouwvakkers zijn wat lomp, maar ook kameraadschappelijk. Alleen Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Zwijgzaam, tanig en zelfredzaam als Clint Eastwood, lijkt hij op zoek naar iets anders. Hij ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarriere bevriend met een van de bewoners. Met alle gevolgen van dien…

Trouw beoordeelt de film  met vijf sterren: ”Een western in het kwadraat, een film over westerse arrogantie ten aanzien van minderbedeelden die nergens op gestoeld blijkt.” “Een puntgave karakterstudie van de lonesome cowboy”.

De avond zal worden begeleid door Amber de Rooij (psycholoog), Koen Holtzapffel (predikant) en Jethro Zevenbergen (wijsgerig pedagoog en techniek)

Agenda