Wie er meedoen

Kinderen en jongeren voelen zich thuis – net als de meeste mensen overigens – wanneer ze aan een activiteit kunnen deelnemen waarvoor ze interesse hebben. Kijkt u als ouders eens samen met uw kind(eren) naar de bijeenkomsten die de Remonstranten Rotterdam voor hen organiseren.

Crèche, Kinderkring, Jongeren

* Crèche 0-4 jaar ~ Kinderopvang tijdens de dienst

Actuele data vindt u hier.

* Kinderkring 4-11 jaar

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de kinderkring. Deze bijeenkomsten bieden hen een laagdrempelige manier om vertrouwd te raken met onze vrijzinnige kerk. De kinderen luisteren naar een verhaal en kunnen onder begeleiding knutselen. Kort na aanvang van de kerkdienst om 10.30 uur gaan we met de kinderen naar de bovenzaal van de kerk voor hun eigen bijeenkomst. Na afloop van de dienst zijn de ouders daar van harte welkom om hen op te halen.
Wilt u uw kind laten deelnemen en/of zelf meewerken in de begeleiding, neemt u dan contact op met Agnes Bouman ~ coördinator Kinderkring.

* Jongerenkring van 12-18 jaar

De Jongerenkring komt maandelijks bijeen. Meer informatie en actuele data vindt u hier.

College van Collectanten

College van Collectanten In een eeuwenoude traditie vormt een groep jongeren tussen de 16 en 30 jaar het College van Collectanten. Naast dat de collectanten eens in de paar weken tijdens een dienst met een collectestok zwaaien, komen zij ook geregeld voor de gezelligheid samen. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Neem hiervoor contact op met Maurits Helmich

Mix van activiteiten voor studenten & young professionals

Binnen de gemeente is een groep jongeren actief betrokken bij een breed scala aan activiteiten. Binnen de activiteiten wordt een mix gezocht van actuele thema’s in combinatie met een zucht naar zingeving. Inspirerende avonden speciaal georganiseerd voor jongeren, studenten en young professionals die zoeken naar inspiratie uit oude wijsheden, verrassende schrijvers, hedendaagse kunstenaars en bedachtzame doeners.

Voorbeelden: Regelmatig ontmoeten we elkaar op zondagochtend na de kerkdienst onder het genot van een goede bak koffie. Door het jaar heen organiseren we eigen activiteiten of sluiten we aan bij andere activiteiten, die in de stad worden georganiseerd. We organiseren jaarlijks een vrijwilligersdag waarbij we onze handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

Jongerengemeente Arminius: We sluiten regelmatig aan bij activiteiten van de landelijke remonstrantse jongerengemeente Arminius. Kijk voor meer informatie eens op arminius.remonstranten.nl

Locaties waar we elkaar ontmoeten: Arminiuskerk of elders
Contact: Annemijn Goeree en Timon Vervoorn

‘Praatjepot’: In december 2015 is gestart met een nieuwe Rotterdamse remonstrantse jongerenkring met de naam ‘Praatjepot’. We komen bij elkaar om met elkaar te praten over inspirerende, Bijbelse, en/of religieuze thema’s. We zijn gestart met een serie waarin we de avond inhoudelijk invullen aan de hand van een Bijbels personage. We bereiden zelf om beurten de avond inhoudelijk voor. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis in Rotterdam en vooraf eten we met elkaar.

Frequentie: Eens per zes weken
Contact: Saskia van der Meer  en Annemijn Goeree

Jij!

Wie ben jij en waarin bij jij geïnteresseerd? Jij hebt vast mooie dingen die je met ons wilt delen.

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten in een kerkdienst, bij het filmcafé of bij de Pride Viering Rotterdam 2017. Kom naar de Stadstretraite op 10 februari 2018 en laat je inspireren door Meister Eckhart of doe mee met een van de vier workshops Dansexpressie.

En als je eerst wilt weten wie de Remonstranten Rotterdam zijn, oriënteer je dan in 6 avonden met de cursus Dwars Geloven. De twee predikanten ~ Tjaard Barnard en Koen Holtapffel geven je alle informatie over deze bijeenkomsten. Bel of mail hen. Ook het kerkkantoor staat je graag te woord en geeft je met plezier informatie.

De jaarprogramma vindt u in de kerkKALENDER, die in de hal van de Arminiuskerk (Museumpark 3) ligt. Je vindt daarin alle activiteiten van het kerkseizoen, van september tot augustus. Een overzicht van de activiteiten vind je ook hier.

 

30+ 40+ 50+ 60+

Welke leeftijd u ook heeft, voor iedereen is er bij de Remonstranten Rotterdam wel een interessante, spirituele, filosofische, verdiepende activiteit waaraan u kunt deelnemen.

Wijkkringen

In iedere wijk waar remonstranten wonen, zijn kringen waaraan u kunt deelnemen. Veelal zijn de bijeenkomsten bij een van de deelnemers thuis. Vraagt u het gerust na bij één van de predikanten.

Centrale kringen

Een aantal centrale kringen, dialogen of gesprekken hebben een cyclus van 6 bijeenkomsten van september tot mei of juli zoals de Oecumenische Leerkring, Donderdagmorgendialoog, Woensdagavondgesprek. Deze bijeenkomsten vinden plaats aan het Museumpark 3 in de kerkenraadskamer of de commissiekamer. Wilt u deelnemen, meldt u aan bij het kerkkantoor.

Filmcafé

In het filmcafé draaien films die een relatie hebben met het jaarthema. In de witte zaal boven – ook bereikbaar met de lift – kijken we de film met na afloop discussie onder het genot van een hapje en drankje.

Rotterdam Gay Pride

Voor het derde jaar nemen we als Remonstrantse Gemeente Rotterdam deel aan de Rotterdam Gay Pride met een informatiestand op het Schouwburgplein. Jaarlijks zijn er in samenwerking met de organisatie ‘Roze Vieringen Rotterdam’ een aantal kerkdiensten in diverse kerken in Rotterdam. Na afloop van de de Rotterdam Pride is er een Roze Viering in onze Arminiuskerk.

De datum voor komende viering vindt hier.

Mijn God trouwt ook homo’s is de tekst op een van de landelijke campagneposters van 2016.

Voel je welkom bij de Remonstranten Rotterdam!