Studenten & Young Profs

Mix van activiteiten

Binnen de gemeente is een groep jongeren actief betrokken bij een breed scala aan activiteiten. Binnen de activiteiten wordt een mix gezocht van actuele thema’s in combinatie met een zucht naar zingeving. Inspirerende avonden speciaal georganiseerd voor jongeren, studenten en young professionals die zoeken naar inspiratie uit oude wijsheden, verrassende schrijvers, hedendaagse kunstenaars en bedachtzame doeners.

Voorbeelden: Regelmatig ontmoeten we elkaar op zondagochtend na de kerkdienst onder het genot van een goede bak koffie. Door het jaar heen organiseren we eigen activiteiten of sluiten we aan bij andere activiteiten, die in de stad worden georganiseerd. We organiseren jaarlijks een vrijwilligersdag waarbij we onze handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

Jongerengemeente Arminius: We sluiten regelmatig aan bij activiteiten van de landelijke remonstrantse jongerengemeente Arminius. Kijk voor meer informatie eens op arminius.remonstranten.nl

Locaties waar we elkaar ontmoeten: Arminiuskerk of elders
Contact: Annemijn Goeree en Timon Vervoorn

‘Praatjepot’: In december 2015 is gestart met een nieuwe Rotterdamse remonstrantse jongerenkring met de naam ‘Praatjepot’. We komen bij elkaar om met elkaar te praten over inspirerende, Bijbelse, en/of religieuze thema’s. We zijn gestart met een serie waarin we de avond inhoudelijk invullen aan de hand van een Bijbels personage. We bereiden zelf om beurten de avond inhoudelijk voor. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis in Rotterdam en vooraf eten we met elkaar.

Frequentie: Eens per zes weken
Contact: Saskia van der Meer  en Annemijn Goeree