11 februari 2019

Israëlreis 1 t/m 8 maart 2020

Geschreven door Koen Holtzapffel

De viering van 400 jaar remonstranten staat dit jaar centraal. Toch blikken we al vooruit naar 2020, de Israëlreis van onze Gemeente van zondag 1 t/m zondag 8 maart 2020. We werken samen met een betrouwbare organisatie met jarenlange Israël-ervaring. Hieronder het voorlopige programma. We vliegen heen op zondag 1 en terug op zondag 8 maart.

Maandag / Oude stad

De bus zet ons af op de Olijfberg, bij het panoramapunt, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Al wandelend naar beneden komen we langs Dominus Flevit en de tuin van Getsemane. Via de Leeuwenpoort gaan we de Oude Stad binnen. Daarna naar de Klaagmuur, waar op maandagochtend de Bar Mitswa-viering plaats vindt.

Dinsdag / Yad Vashem en het Israel Museum

In de ochtend brengen we een bezoek aan Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Ook een fotostop bij de Menora en de Knesset. Vervolgens naar het Israël Museum, waar de maquette van de oude tempel te zien is en de Dode Zee-rollen.

Woensdag / Dode Zee

Het eerste bezoek zal aan Massada zijn. Met de kabelbaan naar de Herodiaanse burcht. Bij Engedi, een kloof in een kalkrotswand, een wandeling naar de Shulamit-waterval, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Wie wil, kan nog even drijven in het zoute water van de Dode Zee. De laatste stop is bij Qumran, de vindplaats van de Dode Zee-rollen. Dan terug naar Jeruzalem.

Donderdag / Jeruzalem – Tiberias

Vertrek uit Jeruzalem en door de Jordaanvallei naar Galilea. De eerste stop is bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr El Yahud. Daarna een bezoek aan de fraaie opgravingen van Bet-Sean. Bij kibboets Shaar Ha Golan  een rondleiding over de kibboets. Tenslotte door naar Tiberias voor de overnachting.

Vrijdag / In de buurt van het meer en Akko

De dag begint al vroeg met een boottocht op het Meer van Galilea. Daarna de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. In de middag bezoeken we de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust.

Zaterdag Tiberias-Netanya

In de ochtend rijden we via het drukke Arabische stadje Nazaret, bekend om de Aankondigingskerk, naar het Karmelgebergte en het klooster Muhraka (met prachtig uitzicht). Daarna verder naar de kust voor een bezoek aan Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. We zien het prachtige theater en de opgravingen van de oude stad.

Interesse in het volledige programma? Nadere informatie en (definitieve) opgave bij dr. Koen Holtzapffel. Beide voorgangers gaan mee op deze reis. Voorlopige schatting van de reissom, bij een deelname van 20-24 personen: € 1675 (excl. toeslag eventuele eenpersoonskamer).

 

Gerelateerd