28 april 2022

Digitale Bijbelcursus Tjaard Barnard

Geschreven door Tjaard Barnard

Tijdens de coronatijd hebben we allemaal gebruik leren maken van Zoom. We hebben het vervloekt. Wat een gedoe. En wat ongezellig. Tegelijkertijd: het bleek ook erg praktisch te zijn. Wat scheelt het een reistijd als je niet op pad hoeft voor een vergadering of een bijeenkomst. Het is gezelliger om elkaar van aangezicht tot aangezicht te zien, maar praktisch is het wel zo via de computer.
Vanuit die ervaring wil ik een bijbelcursus aanbieden per Zoom. In driekwartier achter je computer wil ik je bijpraten met informatie over de achtergrond van de Bijbel. Wanneer zijn de boeken geschreven. Voor wie waren ze bedoeld. Wat wilde de schrijver zeggen?

Het gaat nadrukkelijk niet om een gesprekskring. Het zal een beetje eenrichtingsverkeer zijn. Natuurlijk is er wel de gelegenheid om vragen te stellen, waar ik graag op in zal gaan. Het is de bedoeling om het kort te doen. In driekwartier zijn we weer klaar!
Ik begin met 4 keer, gewoon om te kijken hoe het gaat. We starten met het Evangelie naar Marcus, dat is tenslotte het oudste levensverhaal van Jezus.

Het programma:

De Evangelist Marcus. Jusepe Leonardo (1630)


Maandag 16 mei van 20.00 – 20.45 uur
Wat weten we van Jezus? Wat zijn de bronnen.
Hoe verhouden de vier Evangeliën zich?
Wat is de kern van het boek Marcus?

Andere data:

Woensdag 1 juni
Woensdag 15 juni
Dinsdag 28 juni

Aanmelden bij
Tjaard Barnard, barnard@remonstrantenrotterdam.nl

Gerelateerd