17 september 2020

De mozaïeken van de Arminiuskerk in Rotterdam

Geschreven door kerkkantoor

In het voorjaar schreef Titus van Hille voor ons kerkblad een serie artikelen over de glasmozaïeken in ons kerkgebouw. Er zijn echter nog meer mozaïeken in het kerkgebouw te vinden die door Gian Domenico Facchina zijn gemaakt: de mozaïeken op de gevels en het vloermozaïek in het voorportaal aan de Westersingelkant. De gehele serie is nu met nog veel meer interessante informatie samengebracht in het mooie boekje ‘De mozaïeken van de Arminiuskerk in Rotterdam’.

Het boekje beschrijft de mozaïeken in de kerkzaal, de portretmedaillons op de zij- en voorgevels van ons kerkgebouw en de mozaïekvloer. Prachtige foto’s tonen de mozaïeken in hun volle schoonheid en Titus van Hille geeft uitleg over hun betekenis, de techniek en het materiaal waarmee ze zijn vervaardigd. Al deze informatie nodigt uit, de mozaïeken weer eens goed te bekijken!

Het boekje is bij de boekentafel in de kerk te koop voor €6,- (alleen contante betaling mogelijk). U kunt het ook voor € 10,-  (incl. portokosten) via het kerkkantoor bestellen.

Gerelateerd