31 maart 2021

De kerkdiensten rond Pasen

Geschreven door Tjaard Barnard

Rond Pasen vinden er geen kerkdiensten plaats in de Remonstrantse Arminiuskerk in Rotterdam. De diensten worden van te voren opgenomen door het vaste team:
voorgangers: dr. Tjaard Barnard en dr. Koen Holtzapffel
organist: Jos van der Kooy
alt: Nicky Bouwers
techniek: Marileen Driesprong

De diensten worden van te voren opgenomen zodat de kwaliteit zo kan zijn als we graag willen. De diensten zijn telkens te beluisteren op YouTube en op Facebook. Wie de diensten niet gemakkelijk kan bekijken of beluisteren, kan voor zichzelf (of vooral voor anderen, want u bent hier tenslotte al gekomen) de schriftelijke weergaven van de dienst aanvragen bij Sity Gerrits. Stuurt u haar een mailtje.

Rond Pasen zijn de diensten als volgt:

Op Witte donderdag gaat dr. Koen Holtzapffel voor. Centraal staat dan het verhaal van het laatste avondmaal. Hij zal dan met u op virtuele wijze brood en wijn delen. U kunt een en ander al van te voren klaarzetten, maar ook tijdens de dienst krijgt u de gelegenheid. De tekst kunt u hier downloaden. Vanaf donderdag 10.00 uur is de dienst te bekijken via de onderstaande YouTube link.


Op Goede Vrijdag gaat dr. Tjaard Barnard voor. Hij leest het passieverhaal zoals Johannes het heeft verteld. Is er sprake van een goddelijke bedoeling of is het tragisch sociaalrealisme? De tekst kunt u hier downloaden. Vanaf vrijdag 10.00 uur is de dienst te bekijken via de onderstaande YouTube link.

 

Op de Paasmorgen gaan de beide predikanten samen voor om Pasen te vieren. Wat voor boodschap brengen deze morgen de apostelen Petrus en Johannes die rennen naar het graf? Welke boodschap voegt Maria Magdalena daaraan toe? De tekst kunt u hier downloaden. 


Als u zich bij YouTube op ons kanaal abonneert – meer dan 300 mensen hebben dat al gedaan – krijgt u automatisch een herinnering als wij iets nieuws plaatsen. 

Graag wensen wij u een inspirerende paastijd!

Gerelateerd