21 mei 2020

Nieuwe poster

Geschreven door Tjaard Barnard

Vorige jaar heeft de Remonstrantse Gemeente Rotterdam een reeks posters gemaakt, waarmee we reclame willen maken voor onze geloofsgemeenschap.  U vond ze aangeplakt op de kerk en u kunt ze allemaal zien in de kerkKALENDER. Het zijn afbeeldingen van een element uit het kerkgebouw, waaraan twee bijbelteksten zijn toegevoegd: een vertaalde tekst en een actuele toepassing daarvan in een paar woorden die direct zullen aanspreken en in elk geval de aandacht trekken.
In deze tijden van Corona hebben we twee nieuwe posters gemaakt. De eerste wordt hier gepresenteerd. Uitgangspunt is het bijbelse verhaal van het laatste optreden van Jezus. Je zou op deze Hemelvaartsdag zeggen: vlak voordat hij vertrekt.

16. De elf leerlingen gingen naar Galilea. Ze gingen naar de berg die Jezus genoemd had. 17. Toen ze Jezus zagen, knielden ze voor hem. Maar sommige leerlingen twijfelden.18. Jezus kwam dichterbij en zei tegen de leerlingen: ‘God heeft mij alle macht gegeven, in de hemel en op de aarde. 19. Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden. Jullie moeten de mensen dopen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest.20. Leer de mensen om zich te houden aan alles wat ik jullie verteld heb. En vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt.’ (Mat 28: 16-20 BGT)

Hier wordt de kern van de boodschap van Jezus ná Pasen gegeven. Wat er ook in het leven gebeurt, alleen zul je niet zijn. Jezus, zijn inspiratie, is bij je. Met Pinksteren, over tien dagen, volgt het verhaal van de Heilige Geest. Gelovigen die hun inspiratie niet kwijt zijn geraakt, maar vol enthousiasme vertellen over wat hun zin geeft in het leven. Zo vertellen ze elkaar over de grote daden van God.


Ik laat je niet alleen


Ik laat je niet alleen. Samen proberen we een geloofsgemeenschap te zijn, die leeft van deze boodschap, maar die ook probeert het met elkaar waar te maken: elkaar niet alleen te laten. Concreet wordt dat in een dagelijks filmpje op ons YouTube-kanaal, waarin liederen en toelichtingen als een soort korte dagopening een inspirerende boodschap meegeven.

Gerelateerd