Woensdagavondgesprek met Piet Bogaards – 5

Woensdagavondgesprek met Piet Bogaards – 5
Datum 11 maart
Tijd 20:00 - 22:00 uur
Locatie Rotterdam

Hetzelfde anders: de evangeliën vergeleken

De evangelisten waren vier verschillende mensen, die leefden in vier verschillende landstreken en ze hadden elk een eigen versie van het evangelie die ze schreven voor hun eigen toehoorders en lezers. Alle vier verkondigde zij op eigen wijze het evangelie

Onderwerp van deze bijeenkomst  is:

De evangeliën vergeleken: wonderen en wonderlijke verhalen..

Wie kent niet het wonderverhaal tijdens de bruiloft te Kana; over water dat in wijn verandert? Het begin van het ‘optreden’ van Jezus wordt het genoemd. Maar waarom lijken buiten Johannes de drie andere evangelisten dit verhaal dan niet te kennen? Niemand gelooft toch dat ze het expres hebben weggelaten. Een ander wonderlijk, en overbekend verhaal is dat over de overspelige vrouw die zo nodig gestraft moet worden. Iedereen kent het verhaal, maar toch komt het alleen voor in het evangelie volgens Johannes. Het Avondmaal en de zogenaamde instelling ervan, behoren misschien niet tot de echt wonderlijke verhalen, maar het is wel wonderlijk dat Johannes deze versie van het avondmaal niet lijkt te kennen. Gaan we op 29 april verder over nadenken.

De bijeenkomsten worden ingeleid door Piet Bogaards en beginnen om 20.00 uur en duren tot uiterlijk 22.00 uur. Vanaf ongeveer 19.45 is er koffie en thee in de mooie commissiekamer.

De volgende bijeenkomst is op 29 april. Dan is het thema:  De evangeliën vergeleken: over lijden, dood en opstanding.

Agenda