Twee boven de kansel ~ Bloemenzondag

Twee boven de kansel ~ Bloemenzondag
Datum 8 oktober 2017
Tijd 10:30 - 11:30 uur
Locatie Arminiuskerk ~ Museumpark
Entree
Toegang vrij

Aart Bergwerff is inmiddels bij een ieder van de Remonstrantse Gemeente in Rotterdam bekend. Mocht u hem nog niet zo goed kennen, kijkt u dan even op zijn website.

Kees Alers is bij veel Rotterdammers bekend. Aart en Kees kennen elkaar al heel lang. Kees Alers, (1958) kreeg op 9-jarige leeftijd zijn eerste fluitlessen. Toen hij 13 jaar oud was, werden zijn muzikale kwaliteiten ontdekt door cantor-organist Addie de Jong die hem stimuleerde en motiveerde tot het volgen van een vakstudie. Op 14-jarige leeftijd werkte hij voor het eerst mee aan een televisieopname voor de NCRV. Hij won in deze periode diverse prijzen op muziekconcoursen. Op het Rotterdams Conservatorium had hij les van de bekende fluitist Raymond Delnoye. Nadat Alers in 1982 cum laude afstudeerde, was hij als fluitist verbonden aan verschillende orkesten.Tegenwoordig treedt hij regelmatig in binnen- en buitenland op als solist. Zo heeft hij opgetreden in de Doelen en het Koninklijk Concertgebouw. Verder bestaan zijn werkzaamheden uit het begeleiden van koren. Ook heeft hij meegewerkt aan televisieopnamen in Duitsland, België, Frankrijk en Israël. Hij kreeg landelijke bekendheid als fluitist van het tv-programma Nederland Zingt. Hij geeft regelmatig workshops in Nederland en Duitsland en is te beluisteren op meer dan 450 cd’s, waarvan 32 solo cd’s.

Kees Alers is de fluitleraar van Koen Holtzapffel én het orgel werd een jaar geleden weer in gebruik genomen. Kees was graag bereid een keer samen met Aart Bergwerff te spelen. Als bijdrage aan de dienst. Wellicht speelt hij ook nog iets samen met zijn leerling. Natuurlijk wordt het thema van leraar- en leerling-zijn besproken deze zondagmorgen.

Koen Holtzapffel gaat voor.

Agenda