Oecumenische Leerkring

Oecumenische Leerkring
Datum 25 september 2018
Tijd 10:00 - 12:00 uur
Locatie Rotterdam

Al meer dan twintig jaar bestaat er een Oecumenische Leerkring in Rotterdam.
Mensen uit een verscheidenheid van christelijke kerken komen samen om zich aan elkaar te scherpen. De kring wordt geleid door ds. Katinka Broos (PKN) en dr. Tjaard Barnard (remonstranten). Er is een harde kern, maar elk jaar zijn er ook nieuwe mensen naar wier inbreng wordt uitgekeken.

  

Komend jaar zijn er zeven nieuwe bijeenkomsten: In 2018 op 25 september, 30 oktober en 4 december. In 2019 op 29 januari, 5 maart, 16 april en 21 mei.

Centraal dit seizoen staat het boek ‘Hopeloos hoopvol’ van John D. Caputo.

In ‘Hopeloos hoopvol’ beschrijft John D. Caputo (1940) zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Een religie zonder religie, Caputo is er al jaren naar op zoek, maar niet eerder beschreef hij dit zo persoonlijk en doorleefd als in dit boek. Hij noemt het de religie van de roos. Het is een religie waarin hij met Meester Eckhart bidt of God ons ‘wil bevrijden van God’. Religie en beelden van God zijn algauw obstakels. Ze belemmeren om door te dringen tot het hart van religie. ‘Hopeloos hoopvol’ is een humoristisch, toegankelijk én diepgaand spiritueel werk van een toonaangevende filosoof. In de autobiografische stukken toont Caputo zich op z’n kwetsbaarst, in de theologische en filosofische fragmenten is hij op z’n scherpst.

De kring komt samen in de kerkenraadskamer | €15 (kosten voor koffie/thee) te voldoen op de eerste bijeenkomst

Graag uw aanmelding bij het kerkkantoor: kantoor@remonstrantenrotterdam.nl

Agenda