Kerkdienst met Petra Galama

Kerkdienst met Petra Galama
Datum 15 september 2019
Tijd 10:30 - 12:00 uur
Locatie Rotterdam

We zullen een stukje van de berichtgeving uit Trouw lezen dat een van de zwarte gaten in het universum is gefotografeerd. Ik vond het fascinerend. Er was een foto gemaakt van iets dat niet gezien kan worden. De taal waarin dat bericht geschreven was deed me denken aan het mysterie dat ons verbijstert en verwondert. Het is als een mystiek gedicht over het onzienbare. Het prikkelde mijn verbeeldingskracht. De verwondering van het zwarte gat, dat zo ontzagwekkend is dat alle licht erin verdwijnt, door de zwaartekracht erin getrokken. Het licht dat in het duister valt en voor eeuwig gedoofd wordt.  
Voorafgaand daaraan lezen we uit het scheppingsverhaal over het ontstaan van het licht in het duister van het universum. Een eeuwenoud verhaal, met eenzelfde fascinatie voor de geheimen van het heelal.

Dr. Petra Galama gaat voor in deze dienst. 

Zij is remonstrants, predikant, geestelijk verzorger, geestelijk begeleider en practicumdocent aan de opleiding Geestelijke Begeleiding (PThU). Zij is gespecialiseerd in het werken met mystieke bronnen.

Via SpiritWijs geeft zij bezinningsdagen en –avonden die ruimte bieden aan innerlijke verstilling en aan het gesprek over de eigen beleving. Zo brengt zij mensen in aanraking met hun bezieling en verlangen op de unieke weg die ieder gaat.

Agenda