Kerkdienst ~ Preken voor andermans parochie

Jacomina van Andel Kerkdienst ~ Preken voor andermans parochie
Datum 21 mei 2017
Tijd 10:30 - 11:30 uur
Locatie Arminiuskerk ~ Museumpark 3
Entree
Toegang vrij

Preken voor andermans parochie 10.30 en 14.30 uur. Thema: Vechten voor Vrede. Imam Ali Chishti en dominee Koen Holtzapffel

Rotterdam herbergt niet alleen tientallen nationaliteiten maar ook vele religies. Onder de naam Preken voor andermans Parochie organiseert LOKAAL interreligieuze ontmoetingen, waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen.

Op zondag 21 mei is het om 10.30 uur de beurt aan imam Ali Chishti, geestelijk verzorger in de Penitentiaire Inrichting te Krimpen. Ook in een vorige editie van Preken voor … deed hij al mee. Dr. Koen Holtzapffel ontvangt de imam en verzorgt de liturgie exclusief de overdenking.

’s Middags om 14.30 uur zijn de rollen omgedraaid. Dr. Koen Holtzapffel is dan te gast in het Pakistan Islamic Centre Rotterdam/Pakistaanse Moskee Rotterdam aan de ’s Gravendijkwal 46. Hij zal dan spreken over de remonstrantse beginselen van Vrijheid en Verdraagzaamheid en het belang van die beginselen voor Vrede – de drie V’s! Ook ’s middags is iedereen welkom en het zou leuk zijn als een aantal remonstranten ook dan de interreligieuze dialoog mee gestalte geeft.

De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ‘preken voor eigen parochie’. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in Preken voor andermans Parochie staat juist de ontmoeting met de ander centraal. Wees welkom!

Preken voor andermans Parochie maakt deel uit van het G1000-project van LOKAAL. Er zijn in 2016 en 2017 acht uitwisselingen van preken.

Agenda