Herdenkingsdienst van de Sjoa

Herdenkingsdienst van de Sjoa
Datum 22 april 2018
Tijd 18:30 - 20:30 uur
Locatie Rotterdam

Op zondagavond 22 april aanstaande houden christelijke en joodse gemeenten in Rotterdam hun jaarlijkse herdenkingsdienst van de Sjoa in de Laurenskerk, om 19.00 uur.
Iedereen is welkom bij deze dienst, die ieder jaar onder grote belangstelling plaats vindt ter nagedachtenis aan de miljoenen slachtoffers van terreur en vernietiging ten gevolge van het Nazi schrikbewind tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder meer dan 6.000.000 Joden.

Zo’n 75 jaar na de bevrijding van de concentratiekampen zien wij in onze huidige wereld nog steeds genocide, rassenstrijd en haast ongrijpbaar terrorisme. Behalve het tonen van solidariteit met Joodse medeburgers, zullen de gedachten eveneens uitgaan naar de net zo onbegrijpelijke vernietiging van honderdduizenden zigeuners en homoseksuele mannen en vrouwen tijdens de Sjoa.

De herdenking staat in het teken van confrontatie met de werkelijkheid in een wereld waar de internationale gemeenschap zich verbonden moet voelen door democratische principes.

De dienst wordt geleid door Pastoor Hans de Rie (Oud-Katholieke Kerk) en Dr. Tjaard Barnard (Remonstrantse Gemeente) met assistentie van verschillende afgevaardigden van joodse en christelijke gemeenten.

Muzikale ondersteuning komt o.m. van het Ivrietkoor ‘Al Naharot’ uit Dordrecht onder leiding van dirigent Doron Peper.

De deuren van de Laurenskerk gaan om 18.30 uur open.

 

 

 

Agenda