Gesprek rond de remonstrantse bezinningsbrief over voltooid leven

Gesprek rond de remonstrantse bezinningsbrief over voltooid leven
Datum 28 januari 2019
Tijd 14:00 - 16:00 uur
Locatie Rotterdam

Aan het nummer van ons landelijk blad AdRem was in oktober een bijzondere brief toegevoegd, de ‘Remonstrantse bezinningsbrief over voltooid leven’, opgesteld door de werkgroep ‘Remonstranten en voltooid leven’.  In de toelichting wordt gesteld dat de bedoeling van deze bezinningsbrief is om het gesprek onder remonstranten op gang te brengen over de moeilijke kwestie van het voltooide leven. Verantwoordelijk voor elkaar, zoekend naar een perspectief voorbij onszelf. Tegelijk, als het verlangen naar de dood onstilbaar is, niet oordelend en niet loslatend.

Het is goed dat deze brief, over een maatschappelijk thema dat velen bezig houdt, er is. De brief is uitdrukkelijk bedoeld om het gesprek op gang te brengen in remonstrantse kring. Als u er voor voelt om over deze brief eens met elkaar in gesprek te zijn, dan kan dat op maandagmiddag 28 januari 2019 tussen 14 en 16 uur onder begeleiding van dr. Koen Holtzapffel.

Aanmelden kan via het kerkkantoor

Als u de tekst niet meer hebt, dan kunt u die hier downloaden. Op de website van de Remonstrantse Broederschap kunt u nog meer hierover lezen.

Agenda