Donderdagmorgendialoog

Donderdagmorgendialoog
Datum 26 september 2019
Tijd 10:00 - 12:00 uur
Locatie Rotterdam

 Donderdagmorgendialoog – filosofisch

 Van ‘waarden en normen’ tot ‘Messias belijdende Joden’:  Zes keer een ander onderwerp.

U heeft het vast weleens meegemaakt, dat u werd gevraagd om uw mening te geven en toen kon kiezen tussen ‘voor’, ‘tegen’ en dat irritante ‘geen mening’. Want u had wél een eigen mening, maar die kon u nergens invullen. Tijdens de donderdagmorgendialogen hoeft u niet per se ergens voor of tegen te zijn, hoeft uw mening ook niet in een of ander hokje te passen. Uw mening doet er natuurlijk wél toe, maar het is ook prima wanneer u eens een keertje niet de behoefte hebt om er een te hebben. In een gespreksgroep kunt u mondig zijn én luisteren. Tijdens de gesprekken hoeft u van uw hart geen moordkuil te maken en kunt u spontaan reageren op wat er in de inleiding staat en wat anderen daar over te zeggen hebben. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn en toch iets leren van een mening of zienswijze waar je het helemaal niet mee eens bent. In daarbij leer je in een goed gesprek anderen en jezelf ook nog eens beter kennen.

U zult merken dat de zes onderwerpen heel verschillend zijn en op zichzelf staan. De inleidingen (met enkele daarin opgenomen gespreksvragen) worden u ongeveer een week van te voren toegestuurd, daarom graag tijdig aanmelden. Dat kan bij het kerkkantoor  of bij Piet Bogaards

de bijeenkomsten zijn op: 26 september, 7 november, 12 december, 16 januari 2020, 12 maart en 14 mei.

De bijeenkomsten worden ingeleid door Piet Bogaards en beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 12.00 uur. Vanaf  9.45 uur is er koffie en thee in de mooie kerkenraadskamer.

De toegang is vrij, maar een bijdrage voor koffie, thee en koekje wordt op prijs gesteld.

Agenda