Cantatedienst, derde zondag van de Paastijd – Koen Holtzapffel, Jan Berkvens en Aart Bergwerff

The Secret Garden by Stambolsky, Edu Barbeira-Marino, Barcelona Cantatedienst, derde zondag van de Paastijd – Koen Holtzapffel, Jan Berkvens en Aart Bergwerff
Datum 22 april 2018
Tijd 10:30 - 11:30 uur
Locatie Rotterdam

De derde Cantate-/Vriendendienst van dit kerkelijk jaar.

De kerkdienst staat onder leiding van dr. Jan Berkvens en dr. Koen Holtzapffel. Jan Berkvens houdt de overdenking.

     

Thema:  Welk kruis wil jij omvatten?

Wat hebben een ijstang, Bach en de Eerste Brief van Petrus met elkaar te maken?

Tijdens de eerste preek van zijn leven gaat Jan Berkvens het hebben over de opdracht van Petrus aan de eerste vroege christenen. Het valt voor hen niet mee, een beetje op een goede manier leven tussen de ‘ongelovigen’. De Bach cantate die o.l.v. onze cantor-organist Aart Bergwerff  door koor, solisten en het prachtige gerestaureerde orgel wordt uitgevoerd, BWV 12, komt daar heel goed bij van pas. Los van wat het met het verhaal te maken heeft, is dat gewoon ook heel mooie muziek om zondagochtend eens meditatief naar te luisteren.

Maar wat heeft die ijstang er nou toch mee te maken… Is die ijstang nodig om de eerste christenen in het nekvel te grijpen en bij de les te houden? Heb jij een ijstang thuis? En waar gebruik jij die eigenlijk allemaal voor?  Is het een onhandig onding in de la die overal achter blijft haken, en die je al dan niet soms eens gebruikt? Misschien net als het geloof: vooral onhandig, en soms toch wel eens handig? Of heb je er geen nodig? Zijn er ook andere ijstangen denkbaar, die het leven handiger maken?

Welk kruis wil jij omvatten? Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is te komen!

Na de dienst tijdens de koffie kun je Jan Berkvens vertellen wat je van zijn overdenking vond. Hij is benieuwd naar je gedachten, mening en opmerkingen!

De cantatediensten zijn ook bedoeld als vriendendiensten. U kunt mensen uitnodigen om eens mee te komen naar een dienst ‘waar muziek in zit’.  Maak gebruik van deze mogelijkheid en gun uw vrienden, buren en bekenden een prachtige dienst in onze monumentale kerk in hartje Rotterdam.

Agenda