kerkBRIEF - logo

kerkbrief 10 oktober - 23 oktober 2019

gebruik je hersens

Kerkdienst 13 oktober

Bloemenzondag
thema: ‘Gebruik je hersens’.
In deze dienst, waarin dr. Koen Holtzapffel voorgaat, gaan we in het kader van een serie in op het bijbelvers ‘Heb God lief met heel je hart, heel je ziel en heel je verstand’ (Matteüs 22 vers 37). Zie ook de prachtige foto van de reclameposter hiernaast.
Lees verder....
Els de Bijll Nachenius

kerkdienst 20 oktober

In deze dienst gaat voor ds. Els de Bijll Nachenius. In de week voorafgaand aan deze dienst vindt u meer informatie hierover op onze website.
Lutherse kerk Breda

Breda - agenda20 oktober - Ekklesia (Franck Ploum)
27 oktober - Remonstrantse kerkdienst met dr. I. Leng Tan

Actueel

The Story of God With Morgan Freeman-uitsnede
Agenda:
Pride-Viering-2019-voorzijde-vs-1-211x300
Roze Viering september 2019
Impressie Roze Viering

Op 29 september vond in de Arminiuskerk de Roze Viering plaatst. Daar werd gevierd dat de kerk een plaats is waar iedereen ongeacht seksuele voorkeur en gender welkom is en zich geliefd mag voelen door God en de mensen om hem of haar heen. Een mooi filmpje van Piet Bogaards van deze viering is hier te zien.

Blogs al gelezen?

How dare you! Greta Thunberg als onheilsprofeet
How dare you! Greta Thunberg als onheilsprofeet

‘How dare you’ zei mijn dochter tegen me toen ik per ongeluk het oude papier niet in de daarvoor bestemde bak gooide. Met het schaamrood op de kaken dook ik dus de bak weer in om het papier er uit te vissen en alsnog in de goede bak te deponeren. Dat heeft Greta Thunberg in ieder geval bereikt. Dat we …
Meer lezen
Effe niks!
Effe Niks!

Mijn grootmoeder, goed gereformeerd, wist het zeker. God stond aan onze kant in de strijd. Bij het horen van de bommenwerpers die langs de rivier hun weg naar de Duitse steden zochten, citeerde zij regelmatig onze psalm in de oude berijming: ‘Hij zal zijn haters wijd en zijd, verjaagd verstrooid doen zuchten’. U begrijpt: het is vandaag vredeszondag. Eens kijken …
Meer lezen

Wat anderen doen

Screenshot_2019-05-27 Dominicaanse Ontmoetingen Rijnmond
Dominicaanse Ontmoetingen in de Citykerk Het Steiger

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling. De volgende ontmoeting is op vrijdag 25 oktober 2019.Waar: Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.
Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd:
vóór dinsdag 22 oktober:
E-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com of
Telefoon: 010-4182985
Kosten: 5 Euro bij binnenkomst.
jongeren weekend nov 2019
Remonstranten Rotterdam

Museumpark 3
3015 CB ROTTERDAM


+31 (0)10 4360543
administratie@remonstrantenrotterdam.nl
Remonstranten.nl

De Remonstrantse Broederschap telt ruim 5.000 leden en vrienden en een ruime kring van belangstellenden verdeeld over een veertigtal gemeenten.